Home » Treinreizen

Stap in, neem plaats , ontspan en geniet!

Dit is zo relaxed aan een treinreis. Treinreizen zijn uniek en laten je op een comfortabele manier de mooiste plekken van de wereld zien, waar je vaak niet of nauwelijks kunt komen met de auto. Het is niet alleen een vervoermiddel van A naar B, maar treinreizen zorgen voor een onvergetelijke ervaring en zijn duurzamer dan met het vliegtuig.

 

Het hele reisgezelschap kan tijdens de reis ontspannen en genieten van prachtige panorama's die aan je voorbij gaan! Zo kun je het landschap samen bekijken, onderweg een spelletje spelen of je reisgenoten wat beter leren kennen.

Treinreizen zijn er in vele variaties en voor elk budget. Het is mogelijk om een rail pass te kopen die je uitsluitend van A naar B brengt of om deel te nemen aan de meest luxueuze treinreizen ter wereld, ook wel 'hotels op wielen' genoemd. De meeste treinreizen stoppen ook op meerdere plekken onderweg. Dit kunnen zowel populaire hotspots zijn als iets minder bekende, maar verrassende plaatsen. Wil je een bestemming onderweg beter leren kennen? Huur dan een auto, camper of boek mooie excursies als aanvulling op je treinreis.

 

Hier een paar voorbeelden van bekende treinreizen:

  • Glacier Express, Zwitserland, ontdek het prachtige Zwitserse landschap met de langzaamste sneltrein ter wereld. Tijdens deze reis passeer je onder andere 291 bruggen en 91 tunnels.
  • Trans Syberië Express, van Rusland naar Peking, deze iconische treinreis brengt je van Moskou naar Peking door het ongerepte Siberische landschap, langs het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer en het uitgestrekte Mongolië. Een reis door 3 landen met verschillende culturen en een diversiteit aan natuur en steden.
  • Rocky Mountaineer, Canada, een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rocky Mountains en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen.
  • Oriënt Express, van Londen naar Istanbul, een reis met de legendarische Venice Simplon-Orient-Express doet je het heden vergeten en zet je een stap terug in de tijd. Je geniet van de luxe en stijlvolle ambiance uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. 
  • Flåm Line, Noorwegen, deze treinreis gaat over één van de steilste sporen ter wereld en neemt je mee langs de spectaculaire fjorden van Noorwegen. De route is slechts 20 kilometer lang, maar brengt je in een klein uurtje van het op zeeniveau gelegen Flåm naar het 867 meter hoger gelegen Myrdal. Je kunt ervoor kiezen om terug weer met de trein te gaan of om te fietsen, lekker naar beneden!

Wil je meer weten over het reizen met de trein of ben je benieuwd welke treinreizen er nog meer zijn? Neem dan contact op met mij!