Home » Stories » Story Noorwegen/Zweden

Korte impressie van een zomervakantie 

 

Wij zijn door Denemarken gereden en via de Oresund Brug naar Zweden gereisd. Langs de kust naar boven, ik wilde graag naar Fjällbacka vanwege de schrijfster Camilla Läckberg. Ik verslind haar boeken en die spelen zich daar af in de omgeving. 

 

De westkust is een mooie omgeving en we hebben een paar leuke campings gehad. Aardige mensen, die Zweden. Leuk taaltje ook, een keer wilde ik graag spa blauw, maar hij sprak geen Engels en verstond mijn "still water" niet. Er stond alleen spa rood in de koeling. Toen ik dat niet wilde, zei hij ah water uut de krane! Ja, inderdaad water uut de krane! Zo gelachen!

 

De omgeving van Fjällbacka is echt leuk, mooie rotsen, leuke havenplaats. Vlakbij heb je een historische site met rotstekeningen uit de prehistorie, heel speciaal. Vlakbij het Vitlycke museum. 

 

Rijdend naar Noorwegen gingen we via Oslo naar de Hardangervidda. Verder hebben we in Noorwegen Flam (treintje) gedaan, aanrader is om heen met de trein te gaan en terug op de mountainbike. Hebben we niet gedaan, omdat de hond mee was, maar zag er heel leuk uit! En lekker naar beneden!!

 

Door het Sognefjord gecruised, prachtig! Vanwege het weer, het regende toch wel erg veel, besloten we om niet naar het westen te gaan waar ze nog meer regen voorspelden, maar om via Zweden terug te reizen. Ondertussen hebben we in blokhutten vertoefd. Luxe kamperen! Daarna verder naar Jotunheimen Nationaal Park. Wat een prachtig gebied! Ik vond het erg op West-Canada lijken met elanden, besneeuwde bergtoppen en vegetatie. Verder noordelijk zijn we niet gegaan, omdat het toch allemaal best ver is, je doet er lang over in de bergen. Dan weer richting Zweden gegaan.

We kwamen terecht in het merengebied bij Arjang. Een heel groot natuurgebied, we konden daar tegen een voordelige prijs in een traditionele stug verblijven op 3 ha grond. Mooi!

We hebben daar een heerlijke tijd gehad, kajakken, picknicken, wandelen. Op de weg verder naar huis kwamen we langs Bengtsfors en daar hebben we op de rails gefietst.

Op een gegeven moment hebben we toen de kustweg weer genomen omdat dat een snelle verbinding is en we moesten echt richting huis. De laatste nacht in Zweden zaten we op een camping in het uiterste zuidwestelijke punt Falsterbo bij het strand. Voordat we de overtocht namen met de ferry naar Duitsland, zijn we nog naar het Vikingdorp Foteviken geweest, een aanrader!