Home » Rondreizen op maat

Rondreizen op maat

Het bijzondere van een rondreis is dat je de reis zelf bepaalt en ook tijdens je reis nog kunt afwijken van wat je ziet.

Hoe je ook wilt gaan rondreizen, met mij als je reisspecialist weet je zeker dat je jouw reis gaat maken, zoals jij dat graag wenst!

 

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom iemand een rondreis gaat maken.

Je maakt een rondreis wanneer je:

  • de vrijheid wenst om te gaan en staan waar je wilt
  • een land veel beter wilt leren kennen
  • graag on-the-road bent, de reis zelf is al de bestemming
  • wilt omgaan met de lokale bevolking, hoe leven ze daar?
  • geïnteresseerd bent in wat er zich vroeger heeft afgespeeld
  • jezelf wilt verbazen over de meest mooie landschappen
  • benieuwd bent wat er na de volgende bocht komt
  • weet dat deze kennis en ervaring je rijker maakt als mens

 

Het is wel zo dat een rondreis op heel veel verschillende manieren gedaan kan worden, we denken het eerste aan de rondreis met de auto. Je kunt je eigen auto pakken en daarmee naar Zuid-Frankrijk rijden en ondertussen verschillende streken aandoen of verdergaan richting Spanje, Portugal of de andere kant op richting Italië, Kroatië etc. Ook Scandinavië is goed te doen met eigen auto, rekening houdend met lange autoritten. Maar daar krijg je zeker ook wat voor terug!

Wat steeds meer gebeurt, is dat mensen vliegen naar het land en daar een auto of camper huren en zo op pad gaan. Onze wereld is de laatste jaren veel bereikbaarder en toegankelijker geworden met veel meer vluchtmogelijkheden dan vroeger het geval was. Er zijn veel meer mogelijkheden nu om een auto of camper te huren. Ook meer keuze in type en model. Vraag mij naar de mogelijkheden!

 

Er zijn landen en regio’s die zich uitstekend lenen voor een rondreis, bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland. Hier ga je meestal toch wel voor een iets langere tijd naartoe, het is aan de andere kant van de wereld en vaak kom je er niet elk jaar opnieuw. Hier zijn diverse mogelijkheden om een rondreis te maken, het ligt er helemaal aan wat je wilt zien. Het oosten met kangoeroes op de witte stranden, huppend door het aqua blauwe zeewater? Of misschien toch ook wel “even” naar het Red Centre met Uluru en Alice Springs? En natuurlijk het tropische noorden met stadje Darwin en prachtig Kakadu National Park. En dan heb ik het nog niet over het meestal vergeten Westen met vele, mooie nationale parken, (die bekend staan om de wildflowers), aboriginal cultuur, het zuidwesten met prachtige stranden en baaien, de steden Perth en Fremantle.

Nieuw-Zeeland leent zich uitstekend voor een rondreis met auto of camper, je kunt letterlijk van het noorden naar het zuiden met een mooie ferry overtocht in het midden. Je komt van het ene landschap in het andere en gaat met een voldaan gevoel naar huis. Genoeg verhalen te vertellen thuis!

Ook in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika en bijvoorbeeld Costa Rica kun je zulke mooie rondreizen maken.

 

Op andere bestemmingen of als je geen zin hebt om zelf te rijden, ga je met een gids en chauffeur op pad, zoals bijvoorbeeld in veel landen van Azië. Er zijn talloze groepsreizen mogelijk, variërend van low budget naar luxe en van jongeren tot ouderen, van alleenstaand tot gezinnen. Van kamperen tot luxe resorts, en alles ertussenin.

 

Steeds populairder worden ook de langere treinreizen, wie heeft er nu geen nostalgisch gevoel bij de Oriënt Express of de Trans Siberië Express, maar er zijn er nog veel meer! Wat dacht je van de Rocky Mountaineer in Canada of de Bullet Train in Japan!