Home » Bestemmingen » Noord-Amerika

Noord-Amerika

Amerika leent zich perfect voor een ultieme road trip door het land per camper of auto. Rijden door de Verenigde Staten is op zichzelf al een onvergetelijke ervaring. Het landschap strekt zich kilometers voor je uit, verandert ieder uur van het ene mooie plaatje naar het andere en in sommige delen is het zo stil dat je uren geen tegenligger tegenkomt. Mooie auto wrakken spotten langs de route 66!

 

Groot, groter, grootst: zo kun je Amerika wel omschrijven. Van de immense canyons tot de hamburgers op je bord: alles is overweldigend. Zelfs het gastvrije karakter van de Amerikanen is groot: waar je ook komt, word je vriendelijk ontvangen. Van New York in het Oosten tot aan San Francisco aan de Westkust. 

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden.

 

Zuid-West Amerika staat bekend om de prachtige nationale parken, zoals bijvoorbeeld de Grand Canyon, Bryce Canyon en de prachtige Antilope Canyon, alleen toegankelijk met Navajo-gids. Natuurliefhebbers en wandelaars halen hier hun hart op. Buiten de veelzijdige natuur die hier te vinden is, heeft deze kant van de US ook bruisende steden, zoals Los Angeles, San Francisco en niet te vergeten Las Vegas. Van woestijnen tot ruige kusten, van hippe steden tot rode rotsen en van gigantische sequoia bomen tot canyons in alle soorten en maten. De westkust van Amerika is heel divers met indrukken die je nooit meer vergeet.

 

Rondreis dilemma: auto of camper? Laat mij voor je uitzoeken, wat het beste bij jullie situatie past, zodat je een goede beslissing kunt maken.

 

In mei 2017 ben ik all by myself naar New York gereisd via IJsland, lees mijn blog binnenkort hier: Blogs.

 

Voor het echte Wilde Westen ga je naar: het Westen! Bezoek Yellowstone National Park met de ‘Old Faithful’ als bekendste geiser, die nog zeer regelmatig actief is. Bezoekers kunnen op de borden bij de Old Faithful Inn kijken om de voorspelling voor de volgende eruptie te checken. Dit is om de 60 tot 80 minuten. Yellowstone ligt grotendeels in Wyoming, maar drie van de vijf officiële ingangen liggen in Montana. Het is een ultieme plek voor natuurliefhebbers want niet alleen het landschap imponeert, ook het wildlife is uniek. Je vindt hier beren, coyotes, elanden, bighorn sheep, bizons, adelaars en wolven. De vijf staten Wyoming, Montana, Idaho, South Dakota en North Dakota hebben hun krachten gebundeld als “The Great American West”. Een terechte benaming aangezien je in dit deel van Amerika veel terug kan vinden van het culturele erfgoed van de native indianen, de fascinerende historie van pioniers op ontdekkingstocht en de echte Wild West avonturen van cowboys.

 

Of duik in de geschiedenis van de Verenigde Staten en bezoek een van de vele interessante steden. Zoals bijvoorbeeld Washington, de hoofdstad van de VS, met het Witte Huis, het Capitool en Washington Monument of een van de vele memorials van de oorlogen en de geschiedenis van het land. 

 

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in the Deep South oftewel in de staten AlabamaKentuckyLouisianaMississippi & Tennessee. Waarschijnlijk  klinken de steden Memphis, Nashville en New Orleans je wel bekend in de oren. Maar dit gebied biedt veel meer, zoals historie, natuur, avontuur, strand, golfen en lekker eten!

 

Voor alle bestemmingen geldt: we maken er jouw droomreis van!